keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Bannoffee joulupöytään

Tein joulunalusvieraillemme bannoffeen, koska ajattelin jouluherkkujen tulevan jo jossain vaiheessa korvista! Bannoffee olikin yllättävän kiva ja helppo herkku. Periaatteessa bannoffeen ainekset voi hankkia jääkaappiin odottelemaan sopivaa hetkeä valmistaa se. Se kun ei vaadi sen ihmeepiä. Pisin, mutta ei niin aktiivinen tekemisvaihe oli kondensoidun maidon 3 tuntinen keittäminen, mutta sitäkään ei onneksi tarvinnut vahtia. Oman bannoffeen ohjeen googlettelin, voin sen tänne vinkiksi kirjoittaakin;

Kondensoitua makeutettua maitoa 2 prk keitellään 3h ajan vesikattilassa tölkkeineen (etiketit pois)

Digestive tai muu keksipohja eli noin puoli pakettia täysjyvä digestivekeksejä ja noin 75g sulatettua margariinia murskaillaan ja sekoitellaan ja painellaan irtopohjavuokaan talouspaperin päälle.

Kun tuo kondensoitusta maidosta tehty kinuski on jäähtynyt, se voidaan kaaputella pohja päälle, sitten vaan oman maun mukaan banaaneja ja kermavaahtoa sekä suklaata rouhittuna päälle. Koristelun voi tehdä esim. van houten-kaakaolla.

1 kommentti:

  1. Jos haluaa vielä nopeuttaa niin kondensoitua maitoa löytyy myös valmiiksi keitettynä tölkeissä :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua, kiitos!